Koča na Čreti (966m) RAZGLEDI

Za razgled se moramo povzpeti 10 minut do Marijine cerkve na slemenu nad domom in naprej proti cerkvici sv. Katarine 15 minut. Na vzhodni strani se razprostira nižji del Pogled proti severuDobroveljske planote proti Braslovčam in Letušu, zadaj vidimo Goro Oljko, Paški Kozjak, Boč in Donačko goro; na jugu je nad Spodnjo Savinjsko dolino Posavsko hribovje od Mrzlice do Velike planine; na zahodni strani se širi zahodni del Dobroveljske planote s Tolstim vrhom, zadaj so Menina planina, Kranjska reber, Lepenatka, Veliki Rogac, Savinjske Alpe z Ojstrico, Raduha; na severu je pod nami Gornja Savinjska dolina s kraji Nazarje, Rečica ob Savinji, Šentjanž, Ljubno ob Savinji, nad njo so Raduha, Golte in Skorno, zadaj pa Uršlja gora in Pohorje.

Vso Spodnjo Savinjsko dolino do Celja vidimo, če gremo 5 minut po gozdni cesti proti Podpečanu, ali po cesti proti Vranskemu do 15minut oddaljene poseke.

Z 20 minut oddaljenega razgledišča na Ropasovih pečeh ob Savinjski poti in poti E-6 je lep razgled na Vransko, dolino proti Trojanam in na Posavsko hribovje.


... bili smo na...Golica ( 1835 m)
Golica  ( 1835 m) Golica  ( 1835 m) Golica  ( 1835 m) Golica  ( 1835 m)
Golica  ( 1835 m) Golica  ( 1835 m) Golica  ( 1835 m) Golica  ( 1835 m)